06 54252443
sophie@doulasophie.nl

Ervaringen

 • Ronald en ik vonden het erg fijn om Sophie bij ons te hebben tijdens de bevalling. Zowel de ondersteuning tijdens de bevalling als ook de geboortefotografie zijn voor ons enorm waardevol gebleken. Sophie is een fijn, warm en prettig persoon en begreep/voelde goed aan waar ik behoefte aan had op ieder moment tijdens de bevalling. Dat gaf een erg prettig en vertrouwd gevoel. Terugkijkend denk ik dat Sophie ons met name veel rust heeft gebracht tijdens het beval proces en er bij heeft geholpen dat het een mooie ervaring is waar we op kunnen terugkijken. Zelf was ik met mijn gedachten soms volledig weg uit mijn omgeving, de foto’s maken het verhaal voor mij nu compleet. Ze zijn werkelijk zo mooi! Nog steeds als ik de foto’s terugkijk word ik er ontroerd door <3 Wij kunnen terugkijken op een hele mooie ervaring! En mocht er een volgende keer komen, dan is Sophie daar 100% bij 😉 

  Ronald & Chiara
  Rotterdam
 • Toen ik zwanger wed verbaasde ik mij er over hoeveel aandacht er gegeven werd aan alle praktische en lichamelijke zaken, maar dat er een groot gemis is op het vlak van mentale voorbereiding en ondersteuning in de voorfasen van de bevalling. Voor mij vulde Sophie dit gat op. In de persoonlijke gesprekken die we hadden kregen we “bevallingsles” zoals mijn vriend en ik dat noemde en bespraken we de opties door die er waren en konden wij met elkaar ook kijken wat wij prettig zouden vinden. Dit ging ik als prettig ervaren en ging ik met een rustig gevoel de laatste weken in. Maar de grootste toegevoegde waarde van Sophie was tijdens de bevalling. Ze heeft mij zo ontzettend gecoacht, tips gegeven op de meest cruciale momenten en waar nodig alle opties inzichtelijk gemaakt op de momenten dat het spannend werd. Hierdoor kijk ik met een goed gevoel er op terug. Zonder Sophie was dat absoluut niet positief geweest. Door onze voorbereiding wist ik zelf veel beter wat ik wel en wat niet wilde en tijdens de onverwachte wendingen wist Sophie het juiste te zeggen en doen omdat ze ons kende. Ook mijn vriend heeft het als heel prettig ervaren dat Sophie erbij was. Sophie hielp hem hoe hij mij goed kon helpen en steunen, lette er op dat hij ook voor zichzelf zorgde en heeft hem geweldig opgevangen toen hij het eerste uur alleen samen met onze zoon (na de keizersnede) was. Waar hij het eerst voor mij deed raad hij nu vrienden aan om zeker bij de eerste Sophie erbij bevragen!

  Miriam B
  Rotterdam
 • Bevallen is een van de meest bijzondere momenten in een vrouwenleven. Pijnlijk mooi. De intimiteit waarmee dat gepaard gaat, behoort toe aan een zeer selecte groep mensen om de zwangere heen: een partner, een moeder, een zus, hele goede vriendinnen. Het meest bijzondere aan jou vind ik hoe jij in zeer korte tijd met iemand – in dit geval met mij – die intimiteit weet op te zoeken, zodat wanneer het zover is, het volstrekt natuurlijk voelt dat je er bij bent. Ik had mijn bevalling niet zonder jou willen doen. Je kennis en vaardigheden zijn van onschatbare waarde. Tussen de steun die intimi kunnen bieden en de zorg die verloskundigen en artsen geven, zit een leegte. En die ruimte vul jij in als Doula. Maar het is vooral je persoonlijkheid – warm, betrokken, intuïtief, respectvol en rustig –waarmee je het voor mij makkelijk maakte om op je te steunen, letterlijk en figuurlijk. Ook bijzonder vond ik de manier waarop je mijn vriendinnen in het hele proces wist te betrekken en begeleiden. De gesprekken vooraf, de begeleiding tijdens de bevalling en de zorg voor een goede afsluiting achteraf: ik ben je voor alles zeer dankbaar en kijk er met warmte en ontroering op terug

  Annemarie H
  Rotterdam
 • Het heeft even geduurd, maar hierbij een bericht om je te bedanken voor de prachtige foto’s. Ze zijn echt schitterend en we zijn er super super blij mee. Ze vertellen echt het hele verhaal en we hebben ze al aan een aantal mensen laten zien. De reacties zijn eensluidend: schitterend! We vinden echt alle foto’s mooi, er is er geen één die we willen missen. Verder willen we je heel erg bedanken voor je aanwezigheid op de meest bijzondere dag in ons leven. Behalve voor de foto’s hebben we je aanwezigheid sowieso gewaardeerd. De eerlijkheid gebied te zeggen dat we van te voren onze vraagtekens hadden, met name omdat we bang waren voor de inbreuk op onze intimiteit. Daar is echter geen sprake van geweest, integendeel. Je was er wel, maar je was er niet. En tegelijkertijd was je er weer wel en bood je liefdevolle ondersteuning daar waar nodig en/of gewenst.

  Ernst D
  Amsterdam
 • Steeds als ik de foto’s van de geboorte van onze zoon Guus bekijk of over zijn geboorte praat, krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht. Tijdens de zwangerschapscursus (Hypnobirthing) die Onno en ik volgden, werd ons gevraagd om onder woorden te brengen hoe we de geboorte zouden willen ervaren. We zeiden toen allebei dat we deze keer graag ontspannen en met een dosis humor de bevalling zouden willen beleven. Dat is gelukt, en de aanwezigheid van jou, Sophie, heeft daar heel erg aan bijgedragen! Je bracht zoveel rust, warmte, gezelligheid en ook humor, dat was geweldig. Ik zal nooit vergeten hoe we al grappen makend onszelf installeerden in het ziekenhuis. We zijn erg blij met het geboorteboek waarin jouw foto’s precies alle belangrijke momenten vastleggen. Ik ben onder de indruk van jouw vermogen om er volledig te zijn als doula en tegelijkertijd ook nog eens een fotoreportage te maken! Je was er steeds als we je nodig hadden en hebt ons verhaal in woord en beeld gevat op een prachtige manier. Dank je wel voor alles!

  Onno en Annemarie G
  Den Haag
 • Sophie heeft mij geholpen om mijn angsten te verwerken zodat ik op mijn lichaam durfde te vertrouwen tijdens de bevalling.

  Rose S
 • Ik heb veel gehad aan jou fantastische steun en de manier waarop je een positieve sfeer kon behouden, toen de bevalling anders liep, dan ik had gehoopt. Jij maakte van een onverwachte keizersnede een positieve herinnering. Dank je wel…

  Tere en Christiaan R
 • Lieve Sophie, Ik heb er nog steeds geen woorden voor, om te beschrijven hoe dankbaar ik ben voor alles. Dat ons verloskundige jou heeft aangeraden en dat jij bij ons was en ons rustig hebt gehouden voor mij en mijn mooie baby 🙂

  Adi B
 • Nogmaals heel erg bedankt voor je begeleiding. We hebben daardoor een mooiere ervaring gehad, dan we hadden durven hopen.

  Robin
 • Ik vond het erg speciaal om het geboorteverslag te lezen en moest wel een traantje wegpinken. Ik was zoveel details al weer zo snel vergeten.

  Myrjam J
 • facebook marketing