Alles wat je wilt weten over doula support

Alles wat je wilt weten over doula support

Samen maken we een mooie ervaring van!

De geboorte van je kind is een ervaring die met niets anders te vergelijken valt. Het is belangrijk om bewust naar dat moment toe te leven. Je wilt er zeker van zijn dat je jezelf voldoende voorbereid én ondersteund voelt, zodat je vol vertrouwen kunt bevallen. De geboorte van je kind hoort een ervaring te zijn waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken, ongeacht hoe de bevalling verliep. Een doula biedt die ondersteuning, zowel emotioneel als praktisch.

Samen vormen we een team!

De rol van de doula is nooit om de partner te vervangen tenzij er geen partner is. Met een doula er bij kan de partner veel meer ontspannen en doen waar hij comfortabel mee voelt op elk moment. Het is voor de partner ook een levenservaring en het is veel fijner als dat gevoel van verantwoordelijkheid gedeeld kan worden met iemand met ervaring die bekend is.

De beste start voor je gezin

Een doula helpt je ook het geboorteproces verwerken tijdens het proces zelf. Daar door heb je veel minder te verwerken in de kraamweek en kan je alle aandacht hebben voor de kleine.

Overzicht van het proces

01.

Kennismaking

Tijdens de zwangerschap kom ik bij jou en je partner langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Om kennis te maken en te ervaren hoe het klikt. We zullen het hebben over de zwangerschap tot nu toe, hoe je aankijkt tegen de bevalling, hoe een eventuele eerdere zwangerschap en bevalling verlopen zijn en wat je verwachtingen van een doula zijn.

02.

Voorbereiding op de bevalling

Als jullie besluiten met mij als doula verder te gaan, zullen we twee of drie afspraken maken waarin we dieper ingaan op jouw wensen voor de bevalling. Er is dan ook ruimte om over eventuele angsten en onzekerheden te praten en tijd te besteden aan diverse ontspanningsoefeningen, die van pas kunnen komen tijdens de bevalling. Ook eventuele eerdere bevallingen komen aan de orde. Dit zijn mooie gesprekken waarin we vertrouwen in het geboorteproces opbouwen.

03.

Op wacht

Als de datum dichter bij komt wordt ons contact wat intensiever. Ik zal tijdens de laatste weken voor jou beschikbaar zijn per email, sms en telefoon. Om je te helpen met vragen en om je aan te moedigen. Vanaf week 37 ben ik 24/7 oproepbaar. Mocht je eerder bevallen, dan doe ik uiteraard mijn best om er ook te zijn! Ik werk ook met andere doulas samen, die functioneren als achterwacht bij onverwachte omstandigheden.

04.

De geboorte

Hier draait het allemaal om: de geboorte. Ik kom vanaf het moment dat jij dat wilt. Ik probeer er binnen één uur te zijn, of dat nu thuis of in het ziekenhuis is. Hoe lang de bevalling ook duurt, ik blijf bij jullie tot het kindje geboren is én jullie gesetteld zijn. Afhankelijk van je wensen kan ik bijvoorbeeld, massages geven, geruststellen, steunen bij ademhalings- en ontspanningsoefeningen, moed inspreken, voor wat te eten en te drinken zorgen, een warme kruik maken, helpen een juiste houding te vinden, en ga zo maar door. Ik doe kortom wat op dat moment nodig is voor een rustige en ontspannen sfeer, zodat jij kunt bevallen in jouw eigen ritme en op jouw eigen manier.

05.

Na praten en een nieuw begin

In de eerste week na de geboorte kom ik vanzelfsprekend graag op kraamvisite om de kleine te bewonderen en bij te kletsen. Binnen een aantal weken kom ik voor een laatste gesprek, dat in het teken staat van de verwerking van het geboorteproces. Als jullie hebben gekozen voor een geboorte album, dan krijgen jullie die ook tijdens dit gesprek. Het samen doornemen helpt bij de afronding van dit hele proces.

Gun jezelf dat beetje extra support tijdens de bevalling

Laten we sparren over wat ik voor jou kan betekenen

facebook marketing